Maandag is het zover: na maanden van creatieve destructie gaan we eindelijk bouwen! De fundering wordt gestort in de Biogasboot. En niet zomaar een fundering, want in samenwerking met BAM en de gemeente Amsterdam gaan we het oude asfalt van de Klaprozenweg recyclen en in de boot storten. Het asfalt werkt als ballast en zorgt ervoor dat de boot helemaal waterdicht wordt. Op de Biogasboot komt een vergister te staan die de voedselresten van Café de Ceuvel gaat omzetten in gas en digestaat, om op te koken en om voedsel mee te verbouwen

.Als je zin hebt om dit met ons te vieren, dan ben je van harte uitgenodigd! We beginnen bij De Ceuvel met een kopje koffie en een praatje over De Biogasboot. Vervolgens varen we naar de NDSM werf waar de fundering wordt gestort en een drankje wordt gedronken.

 

Waar: Broedplaats de Ceuvel

Wanneer: Maandag 5 september 2016

11:30 ontvangst, introductie en koffie in de Crossboat

12:30 vertrek per boot naar Woodies Classic Boat Services, NDSM

 

12:45 verwerking asfalt in de Biogasboot en drankjes op de kade