Studenten van de Hogeschool van Amsterdam, onder begeleiding van Lauren Aarnoudse en in samenwerking met Spectral Utilities, hebben een tool gemaakt waarmee in real-time data van de Biogasboot wordt gevisualiseerd! De tool geeft in standaard modus een up-to-date overzicht waarin in een oogopslag de belangrijkste gegevens over het vergistingsproces worden weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om in de historische modus te zien hoe het vergistingsproces de afgelopen maanden is verlopen. Hier kunnen ter vergelijking twee maanden tegenover elkaar worden uitgezet. In deze modus is het ook mogelijk te zien hoeveel stroom er door de Biogasboot wordt verbruikt. Met deze tool kan Café de Ceuvel ten alle tijden op de hoogte blijven van de gasproductie van de Biogasboot en de bedrijfsvoering hier op aanpassen om optimaal nut te halen uit deze stap in het lokale kringloopproces. Ook is deze data ontsloten voor een breder publiek. Zo hebben onderzoekers en andere geïnteresseerden waar ook ter wereld toegang tot de data.