Container is aangekomen!

Container is aangekomen!

Vandaag is de eerste container voor de Biogasboot aangekomen op het NoordOogst terrein! Hij heeft wel nog wat opknapwerk nodig, maar hij heeft hele mooie raamkozijnen, een deur en een open dak!

Als je zin hebt om mee te klussen, stuur dan een mailtje naar toon@cafedeceuvel.nl

Oliën in het zonnetje

Niets is zo lekker om een oude dekschuit in het zonnetje te oliën met duurzame lijnzaadolie. geniet mee met de onderstaande foto's.

Bovenkant in mum van tijd gesloopt!

Bovenkant in mum van tijd gesloopt!

Op de werf bij Woodies aT Berlin hebben onze superklussers Maurice, Andries en Ton binnen 3 dagen de hele bovenkant gesloopt, zodat onze oude woonboot uit Vinkeveen nu een prachtige dekschuit is!

Partners sluiten zich aan

Partners sluiten zich aan

De afgelopen maanden zijn we hart bezig geweest met het betrekken van partners bij de Biogasboot om het project mogelijk te maken. Tot ons grote genoegen zijn veel partijen net zo interessant over het project als wij! Zo willen Stichting DOEN, Triodos Foundation en de Hogeschool van Amsterdam graag meedoen met het project!

Dit is Henk.

Dit is Henk.

Dit is Henk. Henk werkte vroeger op De Ceuvel toen er nog schepen werden gebouwd. Nu helpt hij ons met het dichtlassen van de gaten in de romp van de Biogas Boot. 
En met gepaste trots kunnen we vertellen dat na een weekend hard werken de inspecteur de boot heeft goedgekeurd! Ontzettend bedankt aan iedereen die heeft geslepen, gelast, gehamerd en geverfd! We zijn nu klaar voor de volgende stap in het project!
Dankjewel Molenaars Scheepswerf dat de boot bij jullie op de helling mocht en bedankt Niki Boomkens voor de mooie foto’s! Voor meer foto’s check http://nikiboomkens.tumblr.com/ We houden jullie op de hoogte!

We hebben een boot!

We hebben een boot!

In de Vinkeveense Plassen hebben we hem gevonden; de toekomstige Biogasboot! In de vorm van een oude afgeschreven woonboot, die we gaan ombouwen tot Biogasboot!

Crowdfunding behaald!

Crowdfunding behaald!

Joepie! We hebben de Biogasboot Crowdfunding gehaald! Met op dit moment maar liefst 106%!  Super dank aan iedereen die zich hier keihard voor heeft ingezet! En YES, vanavond gaan we dit vieren, iedereen is welkom!